
Koruzni zdrob, riž in testenine so vedno pri roki, v shrambi pa se vedno skrivajo krompir, fižol in kakšna ribja konzerva. Presenečeni boste, kaj vse lahko nastane iz tako preprostih sestavin.
Pečena polenta za dober začetek tedna, nato pa božanske kremne testenine, rižev narastek iz otroštva, pozabljena slovenska jed na žlico in iznajdljivo pripravljen golaž. Dober tek in dober teden!
Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci
Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.
Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze
Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.
Sreda: Rižev narastek
Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.
Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico
Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.
Petek: Golaž iz skuš
… in to tistih iz konzerve. Namesto polente, ki smo si jo pripravili že v ponedeljek, ponudite z dobrim kruhom ali kruhovimi cmoki. Ne pozabite na skledo solate.
Naslovna fotografija: Midva kuhava