Tedenski jedilnik: odlična kosila iz osnovnih sestavin

Koruzni zdrob, riž in testenine so vedno pri roki, v shrambi pa se vedno skrivajo krompir, fižol in kakšna ribja konzerva. Presenečeni boste, kaj vse lahko nastane iz tako preprostih sestavin.

Pečena polenta za dober začetek tedna, nato pa božanske kremne testenine, rižev narastek iz otroštva, pozabljena slovenska jed na žlico in iznajdljivo pripravljen golaž. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Pečena polenta s špinačo in jajci

Preprosto kosilo, ki razveseli s svojo barvitostjo in dobrim okusom.


Torek: Testenine z belo česnovo omako, ki lahko nastanejo iz še tako izropane špajze

Jed bo očarala vse, ki obožujete zelo kremne omake.


Sreda: Rižev narastek

Naravnost iz kuhinje Rosane Jug Povhe, kjer se zberejo tri generacije, tako da bo s tem receptom uspeh zagotovljen.


Četrtek: Kavra, odlična slovenska jed na žlico

Enolončnica, ki jo poznamo tudi pod imenom bloška trojka ali kolerava.


Petek: Golaž iz skuš

… in to tistih iz konzerve. Namesto polente, ki smo si jo pripravili že v ponedeljek, ponudite z dobrim kruhom ali kruhovimi cmoki. Ne pozabite na skledo solate.


Naslovna fotografija: Midva kuhava

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana