
Po vikendu začenjamo lahkotno in brez mesa, teden pa bomo zaključili v slogu in z eno najbolj priljubljenih pouličnih jedi pritegnili pozornost družinskih članov.
Najprej si privoščimo krepko fižolovo juho, sredi tedna pa nas čakajo sarme srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki. Dober tek in dober teden, želimo!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Fižolova juha z ribano kašo za mrzle zimske dni
Žametna juha te dobro nasiti in hkrati čustveno nahrani.
—
Torek: Kisla repa z matevžem
Kar matevža ostane, ga shranite v hladilnik za naslednji dan ali v posodici v zamrzovalnik. Do zdravja prijazne rastlinske beljakovine in vlaknine v njem lahko prehransko obogatijo marsikatero juho ali enolončnico.
—
Sreda: VIDEO: Nepozabno hrustljavo ocvrt piščanec
Ta način priprave ocvrtega piščanca nas je zares navdušil, ker poenostavlja več zoprnih delov priprave, pa tako »vitek« je, da si ga zlahka privoščimo tudi v dneh, ko odpravljamo posledice praznikov.
__
Četrtek: Sarma
Recept srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki.
—
Petek: Domači hot dog
Z bogatim nadevom po želji jedcev bo pogosto na meniju.
__
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Nataly Hanin/Getty Images