Tedenski jedilnik: odlično in poceni

Po vikendu začenjamo lahkotno in brez mesa, teden pa bomo zaključili v slogu in z eno najbolj priljubljenih pouličnih jedi pritegnili pozornost družinskih članov.

Najprej si privoščimo krepko fižolovo juho, sredi tedna pa nas čakajo sarme srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki. Dober tek in dober teden, želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Fižolova juha z ribano kašo za mrzle zimske dni

Žametna juha te dobro nasiti in hkrati čustveno nahrani.

Torek: Kisla repa z matevžem

Kar matevža ostane, ga shranite v hladilnik za naslednji dan ali v posodici v zamrzovalnik. Do zdravja prijazne rastlinske beljakovine in vlaknine v njem lahko prehransko obogatijo marsikatero juho ali enolončnico.


Sreda: VIDEO: Nepozabno hrustljavo ocvrt piščanec

Ta način priprave ocvrtega piščanca nas je zares navdušil, ker poenostavlja več zoprnih delov priprave, pa tako »vitek« je, da si ga zlahka privoščimo tudi v dneh, ko odpravljamo posledice praznikov.

__

Četrtek: Sarma

Recept srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki.


Petek: Domači hot dog

Z bogatim nadevom po želji jedcev bo pogosto na meniju.

__

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Nataly Hanin/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana