Tedenski jedilnik: odlično in poceni

Po vikendu začenjamo lahkotno in brez mesa, teden pa bomo zaključili v slogu in z eno najbolj priljubljenih pouličnih jedi pritegnili pozornost družinskih članov.

Najprej si privoščimo krepko fižolovo juho, sredi tedna pa nas čakajo sarme srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki. Dober tek in dober teden, želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Fižolova juha z ribano kašo za mrzle zimske dni

Žametna juha te dobro nasiti in hkrati čustveno nahrani.

Torek: Pečenica z matevžem in kislim zeljem

Kar matevža ostane, ga shranite v hladilnik za naslednji dan ali v posodici v zamrzovalnik. Do zdravja prijazne rastlinske beljakovine in vlaknine v njem lahko prehransko obogatijo marsikatero juho ali enolončnico. Kar vam ostane vode, v kateri ste kuhali pečenico, jo zamrznite kot jušno osnovo za kak ričet.


Sreda: VIDEO: Nepozabno hrustljavo ocvrt piščanec

Ta način priprave ocvrtega piščanca nas je zares navdušil, ker poenostavlja več zoprnih delov priprave, pa tako »vitek« je, da si ga zlahka privoščimo tudi v dneh, ko odpravljamo posledice praznikov.

__

Četrtek: Sarma

Recept srbskega kuharja Nenada Veljkovića, ki je na 24Kitchen vodil oddajo Preprosti užitki.


Petek: Koromačeva juha s hrustljavim sladkim krompirjem

Ravno prav eksotična juhica, ki se še kako prileže.

__

Sobota: Domači hot dog

Z bogatim nadevom po želji jedcev bo pogosto na meniju.

__

Nedelja: Svinjski kotlet s šampinjoni in jabolkom (recept Igorja Jagodica)

Postrežemo s krompirjevim pirejem. Mi smo krompirjevemu pireju dodali nekaj žlic pireja iz bele čebule: olupljeno in narezano belo čebulo počasi dušimo skupaj s timijanom, soljo, poprom in nekaj žlicami belega vina, nato pretlačimo.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Nataly Hanin/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed