
Zakorakali smo že globoko v pomlad in vsak teden je lepše pomisliti na to, kaj bi vam predlagali za kosilo. Izbira je namreč vedno bolj pisana.
Po vikendu se vedno prileže nezahtevna juhica, v torek bomo zaplesali ob živahnih mehiških ritmih in nadaljevali s pomladno lazanjo …
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico
Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.
Torek: Piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)
Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.
—
Sreda: Božanska lazanja s šparglji
Preprosta, hitra in lahkotnejša »bela« lazanja, v katero se prikupno vmešajo šparglji.

Četrtek: Čemaž z jajci
Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.
—
Petek: Ravioli v smetanovi omaki z limono
Čudovita jed, pa tako enostavna!
Sobota: Prvomajski golaž
Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.
Nedelja: Izvrstni regratovi polpeti, ki se jim ne boste mogli upreti
Popolna popestritev nedeljskega krompirja. Regrat je njegov najboljši prijatelj tudi ko cveti.
—