Tedenski jedilnik: okusna kosila, ki kar polepšajo dan

Zakorakali smo že globoko v pomlad in vsak teden je lepše pomisliti na to, kaj bi vam predlagali za kosilo. Izbira je namreč vedno bolj pisana.

Po vikendu se vedno prileže nezahtevna juhica, v torek bomo zaplesali ob živahnih mehiških ritmih in nadaljevali s pomladno lazanjo …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zdrobova juha s kislico

Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.


Torek: Piščančji takitosi brez cvrtja (VIDEO)

Tokrat bo zadišalo po priljubljeni mehiški jedi. Kuhamo po receptu, s katerim boste navdušili tako stare kot mlade.


Sreda: Božanska lazanja s šparglji

Preprosta, hitra in lahkotnejša »bela« lazanja, v katero se prikupno vmešajo šparglji.

Četrtek: Čemaž z jajci

Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.


Petek: Ravioli v smetanovi omaki z limono

Čudovita jed, pa tako enostavna!


Sobota: Prvomajski golaž

Golaž je imenitna jed, ne ravno hitro pripravljena, čeprav z njo ni veliko dela. Pravi okus dobi šele po uri ali dveh kuhanja oziroma dušenja, pogosto še boljšega pa naslednji dan.


Nedelja: Izvrstni regratovi polpeti, ki se jim ne boste mogli upreti

Popolna popestritev nedeljskega krompirja. Regrat je njegov najboljši prijatelj tudi ko cveti.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana