Tedenski jedilnik: okusna kosila prav vsak dan

Še dobro, da radi kuhamo, kajti ob krepčilnih jedeh in veseljem za mizo je vse takoj lepše. Želimo vam dober tek in dober teden!

Pred nami je teden, poln pomladi, ki se zaključi s slavnostnimi okusi velike noči. Začnimo ga z nedeljskim krompirjem, nadaljujmo z gosto čemaževo juho, v sredo pa se posladkajmo z ajdovimi vzhajanci. Četrtek bo dan za pogačo z mletim mesom, petek pa so na vrsti naše najljubše testenine v smetanovi omaki z lososom. Pred obilno nedeljo in prekajeno pivsko pečenko skuhajmo še blagodejno regratovo juhico.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krompirjeva omleta

Preprosta jed za ponedeljek.

Torek: Gosta čemaževa juhica

Dobrota, ki priveže dušo.


Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki

Vam pojema moč? Tole vas bo odlepilo s tal in navdalo z energijo za čudovit preostanek tedna.

Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.


Petek: Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.


Sobota: Regratova juha

Sezonska juha, ki bo letos še posebno teknila ob veliki noči.


Nedelja: Prekajena pivska pečenka

Prekajena šunka je težkokategorna klasika velike noči in največkrat ravno ona vzvišeno kraljuje med pirhi na mizi. Letos pa se ji pošteno tresejo hlače, saj je na velikonočno mizo prilomastil nov izzivalec – hrustljava in sočna pečenka iz prekajenega svinjskega plečeta, premazana z bogato glazuro iz temnega piva.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: minadezhda/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana