Tedenski jedilnik: okusna in preprosta kosila za vsak dan

Tedenski jedilnik smo popestrili s krepkimi zimskimi jedmi, ki kličejo po pisani zelenjavi.

Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Krepka enolončnica, da nas pogreje.


Torek: Zimska solata s pečeno vijoličasto cvetačo

… in polivko iz sončnih agrumov! Če nimate te vrste cveetače, uporabite navadno.


Sreda: Narastek s stročnicami in zelenjavo

Če ste včeraj stročnice pozabili namočiti in ste v stiski s časom, uporabite vložene iz pločevinke.


Četrtek: Pečen fižol s klobaso po mehiško

Krepko in začinjeno.


Petek: Slana pita z brokolijem in modrim sirom

Pri vseh vrstah maslenega testa si velja zapomniti, da naj bodo sestavine kar se da hladne, roke tudi.


Sobota: Kašota: odlična jed iz prosene kaše

Nasitna kašota je lahko zajtrk, malica za s seboj, v dobri družbi pa kosilo.


Nedelja: Recept za najboljšega ocvrtega piščanca iz pečice (brez cvrtja)

Ste že kdaj ocvrli piščanca brez olja in s pomočjo pečice? Zagotovo vas je zamikalo. Pa ste bili zadovoljni z rezultatom? Niti ne, kajne? To je recept, ki obljublja dober izid in malo dela.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed