
Tedenski jedilnik smo popestrili s krepkimi jedmi, ki kličejo po pisani zelenjavi.
V krompirjevo enolončnico bomo tokrat podtaknili malo pire, naredili božanski kari z bučo in rižem, v sredo pa si bomo prste oblizovali po lepi in okusni porovi piti …
Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino
Krepka enolončnica, da nas pogreje.
Torek: Ideja za hitro kosilo z omako in rižem, ki bo pogosto na mizi
Zelenjavne omake so hitro nared, na krožniku pa jih dopolnimo s preprosto prilogo, kot je riž.
—
Sreda: Nagubana porovo-korenčkova pita (VIDEO)
Na to preprostost bi bil ponosen še Jamie Oliver. Ko smo pekač potegnili iz pečice, smo namreč takoj pomislili, da je prav takšna, kot so stvaritve v njegovih televizijskih oddajah. Rustikalnega videza, lahkotno pripravljene, dišeče, domače in kar vabijo, da sedemo k obedu.
—
Četrtek: Pečen fižol s klobaso po mehiško
Krepko in začinjeno.
Petek: Slana pita z brokolijem in modrim sirom
Pri vseh vrstah maslenega testa si velja zapomniti, da naj bodo sestavine kar se da hladne, roke tudi.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik