Tedenski jedilnik: okusno, preprosto, raznovrstno

Po vikendu se bo najprej prilegla vroča enolončnica z velikimi žličniki in ogromno zelenjave. Dober tek in dober teden!

Čaka vas tolažilna enolončnica, ki vedno osreči vsakega, božanska krompirjeva omleta, ob kateri si zaželimo le še skledo solate, pa zabavne palačinke – te so najboljše kar s sladkorjem, mletimi lešniki in kakavom. Proti koncu tedna še preprosti narastek, v katerem porabimo, kar se skriva po hladilniku, in najboljši makaroni s sirom.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki

To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.


Torek: Krompirjeva omleta

V tej jedi lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Praktična rešitev, nasiten rezultat.


Sreda: Spiralne palačinke

Za tisti dan, ko si zaželimo sladko kosilo. Pečene palačinke potresemo s sladkorjem in mletimi orehi ter zvijemo ali zložimo v trikotnik. Ponudimo lahko tudi s sladko smetano.


Četrtek: Narastek z mortadelo, jajci in sirom

Razni narastki, sladki ali slani, so zares najbolj preprost in hkrati okusen način, da porabimo vse mogoče, kar bi lahko zastaralo v hladilniku.


Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Veselova Elena/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana