Tedenski jedilnik: okusno, preprosto, raznovrstno

Po hladnem in mokrem vikendu se bo najprej prilegla vroča enolončnica z velikimi žličniki. Dober tek in dober teden!

Tedenski jedilnik bo spet malce krepkejši, saj se je zima odločila, da še ne bo predala štafetne palice pomladi. Čaka vas tolažilna enolončnica, nekaj strašansko dobrega s kislim zeljem, nismo pa pozabili na čemaž, ki ga je marsikdo že pridno nabiral …

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zelenjavna juha z velikimi žličniki

To juho smo prvič skuhali kot slovo poletju, a so sestavine, ki smo jih uporabili, na voljo vse leto. Namesto zrelega paradižnika uporabite domačo mezgo.


Torek: Rižota s čemažem

Sezonsko, kremasto, slastno. Rižoti dodamo še parmezan in dobro premešamo. Postrežemo jo s kozicami in malo naribanega parmezana.


Sreda: Spiralne palačinke

Za tisti dan, ko si zaželimo sladko kosilo. Pečene palačinke potresemo s sladkorjem in mletimi orehi ter zvijemo ali zložimo v trikotnik. Ponudimo lahko tudi s sladko smetano.


Četrtek: Narastek z mortadelo, jajci in sirom

Razni narastki, sladki ali slani, so zares najbolj preprost in hkrati okusen način, da porabimo vse mogoče, kar bi lahko zastaralo v hladilniku.


Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

Sobota: Mesne kroglice iz pečenic v omaki s kislim zeljem

Pečenice in zelje spadata med legendarne duete, ki se na krožniku običajno znajdejo v eni in isti obliki. Da zbrani ob nedeljskem kosilu ne bi vsi zehali na polna usta, jih presenetimo s klasiko v moderni preobleki – s pečenicami v obliki sočnih mesnih kroglic, ki se namakajo v gosti omaki s kislim zeljem.


Nedelja: Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki

Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Veselova Elena/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed