
Osredotočili smo se na tisto, kar vsak dan prinesemo z vrta, zato bodo kosila zelo barvita, lahkotna in zelenjavno obarvana.
Obnovili bomo recept za džuveč, sočno poletno jed, ki si jo lahko privoščimo kar z žlico. V pečici bomo spekli ratatuj z veliko paradižnika, jajčevci in bučkami. Kosilo s testeninskim rižkom smo označili za tolažečo slast: malce nižje preverite, zakaj. Poletna mineštra je vedno dobra rešitev, ko je treba porabiti zelenjavo z vrta, krompir iz pečice pa bomo tokrat skupaj s kosi bučk. Dober tek!
Ponedeljek: Džuveč riž: balkanska klasika malo drugače
Džuveč je v turščini beseda, ki označuje glineno posodo, v kateri se nekaj kuha. Kaj je v džuveču, pa je odvisno predvsem od kuharja. Da bi to zapisal v kuharski zvezek, se pri nas ni zdelo nikomur potrebno. Jed je sočna, skoraj za žlico!
Torek: Ratatuj iz pečice
Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Sreda: Superkremni testeninski rižek z bučkami in limono
Kompliciranje prepovedano: če nimate čebule v prahu, v prvem koraku postopka uporabite eno manjšo svežo, če nimate ohrovta, pa špinačo.
Četrtek: Poletna mineštra
Mineštra je vedno dobra izbira, ko ne želimo preveč otežiti želodca, pojesti nekaj na žlico in skuhati nekaj na hitro, a vseeno ostati pri zdravi domači prehrani.

Petek: Pečene bučke in krompir
To je čista osnova. Jed, ki nas lahko reši v trenutkih, ko nimamo prav veliko časa.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: vkuslandia/Getty Images