Tedenski jedilnik: pol ure za kosilo

Se tudi vam nenehno mudi? Kosilo je lahko vseeno dobro in zadovoljujoče. Če boste jedilnik načrtovali in si sestavine pripravili vnaprej, bo šlo še hitreje. Dober tek in dober teden!

Kako bo zadišalo, ko bomo ponedeljkove azijske rezance posuli s peteršiljem! Naslednji dan si bomo bolj sladko obarvali in se lotili zares najbolj enostavnih cmokov. Juhica, v kateri kraljujejo bučke in jajce, nam bo pogrela želodček, rigatoni z omako iz avokada in špinače pa razveselili vse ljubitelje zelenega. Teden bomo zaključili s klasiko, ki se ji nikoli ne moremo upreti: ajdovo kašo in gobicami!

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Pad thai

Krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!


Torek: Skutni cmoki

Narobe obrnjeni in najlažji za pripravo.



Sreda: Bučkina juha z jajcem in parmezanom

Hitra bučkina juha, ki je osvojila naše brbončice in stavimo, da bo tudi vaše.

Četrtek: Testenine z avokadom

Najboljše za ta recept so rigatone, ker imajo luknjico, v katero se ujame ta svilena zelena omaka, ki kar poka od svežega, a bogatega okusa.


Petek: Ajdova kaša z gobicami

Ne pozabite na začimbe. Glede količine gob v minus ali plus pa vedno velja demokracija.


..

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana