Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih ne moremo prehvaliti

Vas zanima trenutno najbolj zaželen recept za mladi krompir in kako vse pripraviti bučke? Ta tedenski jedilnik vam bo zelo všeč.

Predlagamo, da si v ponedeljek privoščimo trenutno najbolj vročo jed, nadaljujemo z apulijsko parmigiano, sredi tedna pa si omislimo nekaj z malo ogljikovimi hidrati in ohranjamo lahkotnost z izvrstnimi solatami …

Ponedeljek: Nov recept za mladi krompir, ki ga vsi obožujejo

Ponovno pečemo krompir, a tokrat ga bomo zapeljali malce drugače. Na način, ki te dni navdušuje vse več kulinaričnih zanesenjakov.

Torek: Apulijska parmigiana: tako dobra, da ne moremo nehati jesti

Parmigiana iz Apulije je drugačna, kot jo pripravljamo pri nas, kjer uporabljamo predvsem recept s Sicilije. Apulijska je iz ocvrtih jajčevcev, dobra pa tako, da človek kar težko neha jesti. Njihov recept, ki smo ga prinesli prav iz osrčja te italijanske pokrajine, delimo tudi z vami, da boste v sezoni poletnih jedi lahko podoživeli okuse naše sosednje dežele tudi na domačem krožniku.

Sreda: Bučkini rezanci s piščančjim filejem

Božansko kosilo z malo ogljikovih hidatov!

__

Četrtek: Niška solata

Kultne jedi: kraljica vseh solat, ki ji dodamo tuno.

Petek: Poletna kvinoja: hranljiva in okusna solata, ko se nam ne da kuhati

Kvinojo po uporabnosti uvrščamo med žita, čeprav to ni. V solati se odlično obnese, saj je nasitna, hranljiva, hkrati še vezivo.

Sobota: Najhitrejše mesne kroglice s špageti

Tudi poleti se prileže jed na žlico.

Nedelja: Polnjene bučke na pečenem paradižniku

Tej zares fantastični jedi, ki je med okušanjem nismo mogli prehvaliti, nekateri pravijo kar bučkini ravioli, saj s tankimi rezanci te poletne zelenjave ovijemo nadev, podoben tistemu, s katerim polnimo testenine.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Vibrant Plate

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana