Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo

Poletje se je začelo in šole bodo zaprle svoja vrata, zato je čas za tisto pravo vzdušje, ki ga prinesejo morje, sonce in vonj po tipičnih kosilih, kot so polnjene paprike, ratatuj, bučkini rezanci in podobne jedi.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Ratatuj iz pečice

Kultna francoska jed je idealna za poletne dni ter omamno diši po Provansi.

Torek: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice

Vemo, najboljše polnjene paprike skuha vaša babica ali mama. Po tem receptu pa jih boste pripravljali vi.


Sreda: Stročji fižol s krompirjem in ocvirki

Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.


Četrtek: Grška musaka z jajčevci

Odlična jed, ko moramo porabiti jajčevce.


Petek: Bučkini rezanci s kozicami

Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.


Sobota: Skutni rezančki z breskovo omako

Ta hitri »knedlčki«.


Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana