Tedenski jedilnik: poletna kosila

Začenjajo se počitnice in diši po morju. Sveža zelenjava z vrta, ribe in več prostega časa so naše ključne sestavine, ki smo jih primešali v tedenski jedilnik.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

Ponedeljek: Boranija

Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.

 

Torek: Polnjene zapečene paprike

Pripravljene nekoliko drugače. Všeč vam bodo.

 

Sreda: Brodet

Topla juhica z okusom po morju.

 

Četrtek: Špinačno-koprivna rižota s slanino in sirom

Ne pozabite na koprive.

 

Petek: Ocvrte sardele s tzatzikijem

Slastne sardelice in čudovita omaka.

 

Sobota: Testenine s kuhano blitvo in grahom

S sirom, ki je pri roki.

 

Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana