Tedenski jedilnik: poletna kosila

Začenjajo se počitnice in diši po morju. Sveža zelenjava z vrta, ribe in več prostega časa so naše ključne sestavine, ki smo jih primešali v tedenski jedilnik.

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si bomo vsak dan izmenjevali zamisli, recepte, znanje in fotografije.

Ponedeljek: Boranija

Najbolj slastna iz ostankov mesa z žara.

 

Torek: Polnjene zapečene paprike

Pripravljene nekoliko drugače. Všeč vam bodo.

 

Sreda: Brodet

Topla juhica z okusom po morju.

 

Četrtek: Špinačno-koprivna rižota s slanino in sirom

Ne pozabite na koprive.

 

Petek: Ocvrte sardele s tzatzikijem

Slastne sardelice in čudovita omaka.

 

Sobota: Testenine s kuhano blitvo in grahom

S sirom, ki je pri roki.

 

Nedelja: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed