Tedenski jedilnik: poletno razpoložena kosila

Med tednom lahkotno, hitro skuhano in morsko obarvano, za vikend pa konkretnejše jedi in okus po žaru.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Bučkina juha iz blenderja

Za pripravo te župe potrebujemo le nekaj minut in »high-speed blender« – mešalnik, ki pri vrtoglavi hitrosti praktično utekočini vse, kar mu pride pod rezilo. Srž hitre priprave naše juhe je ravno v divjanju mešalnika, ki se zaradi trenja elementov konkretno segreje in nam v pičlih petih minutah pripravi vročo juho.


Torek: Stročji fižol s paradižnikom po primorsko

Z veliko česna za večjo odpornost.


Sreda: Škampi na buzaro: tako bodo zares izvrstni

Prav res, škampi na buzaro so povsem preprosti za pripravo, ključ pa je v najboljših sestavinah.


Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil

Hitro kosilo bogatega okusa.


Petek: Ribja juha s koromačem

Lahka in aromatična poletna jed na žlico, ki je hitro pripravljena. Za vse, ki ne želite, da vam kosilo obleži v želodcu.

Sobota: Telečja saltimbocca po rimsko

Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.


Nedelja: BBQ-rebrca iz pečice

Rebrca lahko na enak način pripravimo tudi na žaru s pokrovom.


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Yulia Vinogradova/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed