Tedenski jedilnik: polnjene paprike in druge poletne kuharske radosti

Počitniško razpoloženje je lahko še boljše v družbi poletnega kosila, se strinjate?

Seveda ni poletja brez polnjenih paprik in kumar v omaki, ob katerih se prileže dober krompirjev pire, a tudi brez bučkinih zvitkov, bogato nadevanih in zapečenih v paradižnikovi omaki, ne gre. Včasih pa so dovolj le skromne testenine s tistim, kar trenutno poganja na vrtu.

Ponedeljek: Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Čudovita poletna jed, sestavljena iz preprostih sestavin in zelenjave, ki so je slovenski vrtovi trenutno bogato polni.

Torek: Kumarice v omaki

Najboljše so v poletni vročini in v družbi krompirjevega pireja.

Sreda: Filane paprike Urške Fartelj

Spomnim se maminih filanih paprik. Kako so bile dobre in kako je vsa hiša dišala po sladko-kiselkasti svilnati paradižnikovi omaki …

Četrtek: Hitre testenine s poletno zelenjavo

Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

Petek: Blitva s krompirjem, kakršno strežejo v dalmatinskih restavracijah

Za pravo vzdušje naj bosta na mizi oljčno olje, s katerim radodarno dokončate krožnik, in kozarec vina.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj/220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana