Tedenski jedilnik: porabimo ostanke velike noči

Ker za veliko noč radi pretiravamo, se zagotovo spopadate z ostanki kuhanih jajc, kruha, šunke in drugih sestavin, ki jih bomo pridno porabili med kuhanjem kosil.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Čebulna juha

Ste barvali jajca po našem velikem testu s čebulnimi olupki? Najbrž ste slekli kar nekaj čebul, zato jih čim prej porabite.

Kultne jedi: francoska čebulna juha

Torek: Velikonočna »torta«

Malo ročnih spretnosti, ampak lep način, da porabimo še zadnje praznične ostanke. Priprava: 25 minut.


Sreda: Prata mafini in solata iz motovilca

Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.


Četrtek: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom

Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili, malo pa ga shranite še za soboto.


Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc

Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.


Sobota: Capunsei: kruhovi njoki iz Lombardije

Praznični kruh je že zelo suh, a ravno tak je kot nalašč za te odlične in preprosto narejene njoke.


Nedelja: Slane palačinke z nadevom

Dovolj imamo ostankov, začnimo znova. Poizkusite odlične slane palačinke, ki jih lahko nadevate s tistim, kar imate v hladilniku. Imate kaj špargljev?

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Ekaterina Senyutina/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed