Tedenski jedilnik: praktične rešitve za vsak dan

Nabrali bomo prvi regrat, počistili hladilnik in shrambo, vse sestavine pa porabili v jedeh, ki so nam vsem najljubše.

Končno si lahko privoščimo nekaj, kar naberemo z lastnimi rokami in naznanja pomlad. Regrat bomo dodali rižoti, če pa vam ga bo še kaj ostalo, ga iznajdljivo porabite naslednji dan, ko boste pripravljali krompirjevo tortiljo. Na meniju bodo še škotska jajca, še posebno priljubljena med najmlajšimi, pa blagodejna juhica s tortelini, hitre testenine, krompir iz pečice, ki prav zares navduši, in piščanček s slanino za nedeljsko kosilo.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Običajno konča v solati skupaj z jajci in s tem ni prav nič narobe. Malokdo pa ve, da se regratovi listi odlično obnesejo tudi v kremni rižoti, ki zaradi prijetne grenkobe spominja na tisto s treviškim radičem.« Za štiri krožnike.


Torek: Krompirjeva omleta

V tej jedi lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Praktična rešitev, nasiten rezultat.


Sreda: Jajca po škotsko

Za štiri lačne in prav spodobno jed, ki jo lahko vzamemo tudi na izlet.


Četrtek: Piščančja enolončnica s tortelini

Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.


Petek: Testenine z zeljem in mletim mesom: jed, ki se dela skoraj sama od sebe

Zelje je sicer, za ljubitelje podatkov, zelo dober vir vitamina K, v 100 gramih ga je že kar priporočeni dnevni odmerek, ter vitamina C. Priporočamo: ne prekuhavajte, najbolje bo za to vrsto zelenjave, da se kuha samo toliko, da se zmehča.


Sobota: Rebrast krompir

Naš najljubši gomolj bomo pripravili malo drugače. Ste že slišali za rebrast krompir ali ‘hasselback’? Gre za način priprave in peke, ki so se je prvič lotili v taverni na Švedskem, poimenovani Hasselbacken. V tej deželi je postal priljubljen del kulinarike, ki pa se je nato v okusnih različicah in z nešteto dodatki razširil po vsem svetu.

Nedelja: Piščančji zvitki s slanino

Piščančji fileji so priljubljeno meso, a se lahko hitro ponesrečijo in postanejo pusti in suhi.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed