Tedenski jedilnik: preprosta in poceni kosila za vsak dan

Preproste jedi so najboljše, se strinjajo še tako vrhunski kuharji. S ščepcem domišljije jih vključimo v tedenski jedilnik prav vsak dan.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kremna bučna juha z jabolki

Zanimivega sladko-karamelnega okusa.


Torek: Švicarski zrezki, ki so okusni tudi hladni

Pregrešno dobri, a preprosto pripravljeni.


Sreda: Krompirjevi žganci

Ko je govor o slovenskih tradicionalnih jedeh, hitro pridemo do žgancev. Ob zvezdniških ajdovih žgancih se njihovi krompirjevi bratje le redko znajdejo pod odrskimi lučmi, kar pa je huda krivica. Krompir, moka in ravno prav masti tvorijo mehke in lepljive odščipnjence, ki se jim je mogoče ravno tako uspešno upreti kot njihovim daljnim sorodnikom – svaljkom.


Četrtek: Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem

Jed lahko naredite vnaprej: skuhajte mlince in podušite rdeče zelje. Naslednji dan vse skupaj združite v pekaču, prelijte in specite.


Petek: Pašta fižol

Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.


Sobota: Palačinke z jabolčnim nadevom

Za osem palačink, ki vedno uspejo.


Nedelja: Kokoš ali piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Ne pozabite dodati gorčičnih zrn.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed