Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki se jih nikoli ne naveličamo

Med tednom ni veliko časa za razmišljanje o tem, kaj bi kdo jedel, zato se najraje zatečemo k večnim uspešnicam. Naj vam tekne!

Ponedeljek: Ohrovt in krompir

Še bolj uživaš, če stvari, namenjene užitku, s kom deliš.

Torek: Pečena govedina, za katero boste umazali le en lonec

Sočna govedina v družbi krompirjevih krhljev, polnih vsega bogastva okusov, ki so nastajali med peko v pečici. Ta enkratna jed iz enega lonca si zasluži slavnostno mizo, a jo brez težav pripravimo na še tako navaden dan, ko nam primanjkuje časa za kuho.

Sreda: Pašta fižol, legendarna mineštra

Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

Četrtek: Puranji trakci s smetano in rižem

Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni.

Petek: Dober haše malo drugače

Preprost recept s sojinimi kosmiči, ki bo prišel prav, ko se za mizo najavi vegetarijanec ali vegan. Ponudimo s pirejem, odličen pa je tudi s testeninami, njoki in rižem.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana