Tedenski jedilnik: Preprosta kosila, ki vas bodo razveselila

Za kosilo se najbolj razveselimo večnih klasik. Pripravili smo jih na nov način ali s ščepcem domišljije. Dober tek vam želimo!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Fižolova juha s česnom in krutoni

Kdo bi se branil goste in kremne fižolovke?


Torek: Bolognese z gorsko lečo

Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu.


Sreda: Goveji zrezki v pikantni omaki

Mehko meso v omaki – jed, ki jo skuhamo vnaprej.


Četrtek: Mineštra s klobaso

Krepčilna gosta juha.


Petek: Zimska ponev

Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.


Sobota: Pasta all’ amatriciana

Testenine s panceto.


Nedelja: Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete

Svetujemo, da naredite dvojno količino.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Vibrant plate

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed