
Za kosilo se najbolj razveselimo večnih klasik. Pripravili smo jih na nov način, s ščepcem domišljije ali pod strogim nadzorom strokovnjakov. Dober tek vam želimo!
Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik je tokrat obarvan z jedmi za zimsko uteho. Bogatimi, krepkimi in takšnimi, ki kličejo po repeteju.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate
Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.
—
Torek: Bolognese z gorsko lečo
Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu.
—
Sreda: Golaž s krompirjem
Le kam drugam kot na Madžarsko smo zavili po recept za golaž. Nekateri podatki, ki smo jih izvedeli, so nas pravzaprav presenetili. To, od kod izhaja beseda golaž in katere so najpogostejše napake, ki jih ljubiteljski kuharji naredijo pri pripravi te jedi, pa tako in tako.

Četrtek: Mineštra s klobaso
Krepčilna gosta juha.
—
Petek: Zimska ponev
Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.
—
Sobota: Pasta all’ amatriciana
Testenine s panceto.
—
Nedelja: Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete
Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico …
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Vibrant plate