Tedenski jedilnik: preprosta kosila za zimske dni

Za kosilo se najbolj razveselimo večnih klasik. Pripravili smo jih na nov način, s ščepcem domišljije ali pod strogim nadzorom strokovnjakov. Dober tek vam želimo!

Najlepše se je pogreti s hrano. Tedenski jedilnik tokrat kliče po jedeh za zimsko uteho. Bogatih, krepkih in takšnih, ki kličejo po repeteju.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Fižolova juha s česnom in krutoni

Kdo bi se branil goste in kremne fižolovke?


Torek: Bolognese z gorsko lečo

Ta recept je za vse, ki se izogibajo mesu ali preprosto želijo pojesti več rastlinskih sestavin, a se hkrati nočejo odreči okusu.


Sreda: Golaž s krompirjem

Le kam drugam kot na Madžarsko smo zavili po recept za golaž. Nekateri podatki, ki smo jih izvedeli, so nas pravzaprav presenetili. To, od kod izhaja beseda golaž in katere so najpogostejše napake, ki jih ljubiteljski kuharji naredijo pri pripravi te jedi, pa tako in tako.

Madžarski golaž s krompirjem (Foto: MarianVejcik/Getty Images)

Četrtek: Mineštra s klobaso

Krepčilna gosta juha.


Petek: Zimska ponev

Sladek okus bučnih njokov odlično dopolnjujeta grenek žajbelj in brstični ohrovt.


Sobota: Pasta all’ amatriciana

Testenine s panceto.


Nedelja: Božanski nadevan piščančji file v ovoju iz pancete

Meso lahko nadevate in ovijete že dan prej in shranite v hladilniku do naslednjega dne, ko ga le še spečete. Prav tako lahko spečete dvojno količino jedi, kakor sem naredila za fotografijo. Kar bo ostalo, naslednji dan pogrejte in ponudite v rižoti skupaj z omako, ki se ujame v pekaču. Ali hladno narežite in dodajte v solato, brez težav uporabite tudi v sendviču za malico …

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed