Tedenski jedilnik: preprosta kosila med prazniki

Ko je med prazniki vsega že preveč, so lahko kosila bolj skromna. Nikar ne pozabite tudi na kakšno domačo jed iz kislega zelja.

V tednu med prazniki nam je kuhanje kosila pogosto kar malce odveč, a nekaj malega bo vseeno treba dati pod zob. Te preproste jedi vam priporočamo.

Ponedeljek: Dušeno zelje s krompirjem, ki ga boste pogosto pripravili

Zelje ponudite z basmati rižem, to je preverjeno dobra kombinacija. Če bi želeli kosilo po indijsko, zraven skuhajte še navaden dal, omako iz leče. Klasičen jedilnik sestavljata suha in mokra omaka z rižem ali kruhki.

Torek: Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni

Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.

Sreda: Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate

Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.

Četrtek: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah

Pripravljali bomo njoke z brstičnim ohrovtom, panceto in limonino lupinico. Preplet nežnih, hkrati pa slanih in malce pikantnih not bo povezalo maslo, tako da smetane sploh ne bomo potrebovali. Tudi njokov nam pri tem receptu ni treba kuhati v vodi. Dodali jih bomo kar v lonec in jih hrustljavo zapekli. Njihova zunanjost bo tako zlato zapečene barve, notranjost pa čisto mehka.

Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi

Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana