
Ko je med prazniki vsega že preveč, so lahko kosila bolj skromna. Nikar ne pozabite tudi na kakšno domačo jed iz kislega zelja.
V tednu med prazniki nam je kuhanje kosila pogosto kar malce odveč, a nekaj malega bo vseeno treba dati pod zob. Te preproste jedi vam priporočamo.
Ponedeljek: Dušeno zelje s krompirjem, ki ga boste pogosto pripravili
Zelje ponudite z basmati rižem, to je preverjeno dobra kombinacija. Če bi želeli kosilo po indijsko, zraven skuhajte še navaden dal, omako iz leče. Klasičen jedilnik sestavljata suha in mokra omaka z rižem ali kruhki.
Torek: Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni
Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.
Sreda: Najbolj preprosta miso juha, kar si jih lahko predstavljate
Izjemno priljubljena juha iz japonske kuhinje, ki je polna zdravja in vitalne energije.
Četrtek: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah
Pripravljali bomo njoke z brstičnim ohrovtom, panceto in limonino lupinico. Preplet nežnih, hkrati pa slanih in malce pikantnih not bo povezalo maslo, tako da smetane sploh ne bomo potrebovali. Tudi njokov nam pri tem receptu ni treba kuhati v vodi. Dodali jih bomo kar v lonec in jih hrustljavo zapekli. Njihova zunanjost bo tako zlato zapečene barve, notranjost pa čisto mehka.
Petek: Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi
Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.