
Enostavne in nekoliko lahkotne jedi, a še vedno dovolj zimsko krepke. Nekatere si lahko pripravite vnaprej ali jih odnesete s seboj v službo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Juha z jajčnimi vlivanci in testenimi zvezdicami
Nevsakdanja krepčilna juha, ki jo Italijani pripravljajo za okrepitev v času bolezni.
Torek: Ješprenčkova solata z gomoljnicami in prekajenim svinjskim jezikom
Bogata zimska solata, polna okusa.
Sreda: Razkuštrani krompirji
Navihana glavna jed ali priloga za štiri.
Četrtek: Ajdova kaša v solati z brstičnim ohrovtom
Drugačna solata, ki je lahko samostojna jed ali priloga. Pripravimo jo lahko vnaprej in nesemo s seboj v službo za nasitno zdravo malico.
Petek: Žitne polpete s tunino
Polpete iz ržene kaše in rdeče leče.
Sobota: Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti
Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.
—
Nedelja: Pečena govedina z belgijskim radičem
Cela hiša bo dišala.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Daniel Vincek