Tedenski jedilnik: Preprosta kosila za vsak dan

Enostavne in nekoliko lahkotne jedi, a še vedno dovolj zimsko krepke. Nekatere si lahko pripravite vnaprej ali jih odnesete s seboj v službo.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Juha z jajčnimi vlivanci in testenimi zvezdicami

Nevsakdanja krepčilna juha, ki jo Italijani pripravljajo za okrepitev v času bolezni.


Torek: Ješprenčkova solata z gomoljnicami in prekajenim svinjskim jezikom

Bogata zimska solata, polna okusa.


Sreda: Razkuštrani krompirji

Navihana glavna jed ali priloga za štiri.


Četrtek: Ajdova kaša v solati z brstičnim ohrovtom

Drugačna solata, ki je lahko samostojna jed ali priloga. Pripravimo jo lahko vnaprej in nesemo s seboj v službo za nasitno zdravo malico.


Petek: Žitne polpete s tunino

Polpete iz ržene kaše in rdeče leče.


Sobota: Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti

Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.

Nedelja: Pečena govedina z belgijskim radičem

Cela hiša bo dišala.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Daniel Vincek

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana