Tedenski jedilnik: Preprosta kosila za vsak dan

Enostavne in nekoliko lahkotne jedi, a še vedno dovolj zimsko krepke. Nekatere si lahko pripravite vnaprej ali jih odnesete s seboj v službo.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Juha z jajčnimi vlivanci in testenimi zvezdicami

Nevsakdanja krepčilna juha, ki jo Italijani pripravljajo za okrepitev v času bolezni.


Torek: Ješprenčkova solata z gomoljnicami in prekajenim svinjskim jezikom

Bogata zimska solata, polna okusa.


Sreda: Razkuštrani krompirji

Navihana glavna jed ali priloga za štiri.


Četrtek: Ajdova kaša v solati z brstičnim ohrovtom

Drugačna solata, ki je lahko samostojna jed ali priloga. Pripravimo jo lahko vnaprej in nesemo s seboj v službo za nasitno zdravo malico.


Petek: Žitne polpete s tunino

Polpete iz ržene kaše in rdeče leče.


Sobota: Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti

Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.

Nedelja: Pečena govedina z belgijskim radičem

Cela hiša bo dišala.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Daniel Vincek

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed