Tedenski jedilnik: preprosta kosila za vsak dan

Pomladno razpoloženje bomo prenesli na krožnike, zato teden začenjamo z jedmi iz čemaža. Prav ta že kliče nabiralce, da z njim popestrijo kuharijo.

Za ponedeljek nekaj preprostega: zelena šakšuka z jajci in čemažem bo kot naročena. V torek nas na krožniku lahko razveseli zelena pomladna juha, od srede dalje pa bomo že potrebovali nekaj bolj krepkega. Vreme se bo namreč spremenilo na slabše, zato bolj spodbuden obrok ne bo odveč.

Ponedeljek: Čemaž z jajci

Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.

Torek: Spomladanska juha

Dobrota, ki priveže dušo. Z mlado špinačo, beluši in čemažem.

Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki

Vam pojema moč? Tole vas bo odlepilo s tal in navdalo z energijo za čudovit preostanek tedna.

Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.

Petek: Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Oksana Kiian/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana