Tedenski jedilnik: preprosta kuharija za vsak dan

Obeta se teden s slabšim vremenom, zato smo tudi jedilnik zasnovali z nekoliko bolj krepkimi recepti.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Kremna sirova juha s pivom

Če ostane kaj piva po nedeljskem pikniku, bo tale recept zanimiva popestritev jedilnika. Je pa to zaradi sira kar krepka jed.

Torek: Prosena polenta z mlado čebulo

Odlična priloga k vsaki spomladanski zelenjavi, k špargljem, blitvi, mladi solati, s prvim grahom ali mladim korenčkom.


Sreda: Gratinirane testenine v paradižnikovi omaki s klobaso

Brez dvoma super slastne.


Četrtek: Gluhi štruklji

Odlični kot priloga marsičemu.

Petek: Zelenjavni ričet

Krasna enolončnica.


Sobota: Krhka pita s porom

Lažjo različico dobite, če polovico smetane nadomestite z mlekom, bogatejšo pa, če med por zamešate koščke slanine ali klobase.


Nedelja: Piščanec v smetanovi omaki s šampinjoni iz pečice

Ta je naš dolgoletni adut: šampion s šampinjoni. Če bi vprašali otroke, je to odgovor na vprašanje, kaj je njim dobro.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana