Tedenski jedilnik: preverjeni recepti, ki jih obožujete

Dobrote za vsak dan v tednu: od juh, mesnih kroglic v smetanovi omaki do cvrtja, ki ne sme manjkati na pustno soboto.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Korenčkova juha s testeninami

Juhi iz korenčka za piko na i dodamo limono.


Torek: Mesne kroglice po švedsko

Preprosta priprava – večinoma v pečici.


Sreda: Slasten skutni biskvit z rozinami

Srede naj bodo sladke.


Četrtek: Popečena polenta z gobami in čebulo

Hitro in slastno kosilo za ljubitelje gob.


Petek: Ribe v foliji

Lahkotno kosilo za vse, ki pogrešamo morje. Jed, ki uspe vsakomur.


Sobota: Ocvrt krompirček

Postopek iz treh faz, ki zagotavlja najboljši rezultat.


Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

Goveja juha, kot jo pripravi Alma Rekić.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed