Tedenski jedilnik: preverjeni recepti, ki jih obožujemo

Turoben teden bomo polepšali s pisanimi kosili. Kuhali bomo iz preprostih in poceni sestavin.

Začeli bomo s kremno krompirjevo juho, nadaljevali z najboljšim receptom za paprikaš, popekli polento in se pogreli z zelenjavno bogato mineštro. Petek pa je dan za post z našo novo najljubšo riževo jedjo. Nikar je ne spreglejte!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha

Preprosta in poceni jed na žlico. Del krompirja nadomestite z bučko ali bučo. Na primer, patišonke so za to jed odlične. Imajo gosto belo (nekatere sorte bolj rumeno) sredico z okusom po krompirju, z malo vode in veliko škroba, da skoraj ni opaziti razlike. Zelo priporočamo.


Torek: Paprikaš in valvice

Kaj je paprikaš? Že v imenu je beseda paprika. Pomeni, da je pripravljen z mleto rdečo papriko v prahu, ki smo jo v Prekmurju nekoč dajali v skoraj vse jedi. No, še danes je podobno. Vpliv madžarske kuhinje se pač tu zelo pozna. Mimogrede, če vas pot zanese na Madžarsko, kupite mleto rdečo papriko, ker ima njihova popolnoma drugačen okus kot tista, ki jo lahko dobimo pri nas. Je polnega okusa in živo rdeče barve, noro diši.

Sreda: Popečena polenta z gobami in čebulo

Hitro in slastno kosilo za ljubitelje gob. Zraven se prileže tudi žlička kisle smetane ali kremastega hrenovega namaza, predvsem pa velika skleda solate.


Četrtek: Mineštrica z makarončki

Odličen način, da mladina poje kaj zelenjave.

Petek: To je idealna postna jed z rižem (VIDEO)

Reče se ji kedgeree – ampak vas nisem hotela že v naslovu prestrašiti s čudnim imenom. Če temu receptu daste priložnost, bo dokazal, da gre za eno najbolj vsestransko uporabnih, okusnih, pametnih, preprostih in svetovljanskih jedi.


Naslovna fotografija: PeopleImages/Getty Images

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana