
Preden se za vikend lotimo goske, rdečega zelja in mlincev, si skuhajmo še nekaj priljubljenih klasičnih kosil, kot so segedinska omaka, ričet, piščančja bedrca v omaki, zapečene testenine in juha s cmočki.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Juha z bučnimi cmočki
Te kroglice vsako juho povzdignejo v nove višave.
Torek: Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučo in bulgurjem
Otroci jih obožujejo.
Sreda: Segedinska omaka
Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.
Četrtek: Ričet iz pečice
Drugačna priprava, ki vas bo navdušila.
Petek: Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo
Izvrstna brezmesna jed.
Sobota: Martinova solata z rdečim zeljem
Ali kako ne zaužiti tedenske količine kalorij na en praznik.
Nedelja: Martinova gos
Goska, polnjena s kutino in kostanjem.
––