Tedenski jedilnik: Priljubljena klasična kosila, za vikend pa martinovanje

Preden se za vikend lotimo goske, rdečega zelja in mlincev, si skuhajmo še nekaj priljubljenih klasičnih kosil, kot so segedinska omaka, ričet, piščančja bedrca v omaki, zapečene testenine in juha s cmočki.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Juha z bučnimi cmočki

Te kroglice vsako juho povzdignejo v nove višave.


Torek: Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučo in bulgurjem

Otroci jih obožujejo.


Sreda: Segedinska omaka

Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.


Četrtek: Ričet iz pečice

Drugačna priprava, ki vas bo navdušila.


Petek: Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

Izvrstna brezmesna jed.


Sobota: Martinova solata z rdečim zeljem

Ali kako ne zaužiti tedenske količine kalorij na en praznik.


Nedelja: Martinova gos

Goska, polnjena s kutino in kostanjem.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana