Tedenski jedilnik: preprosta in hitra kosila za vsak dan

Kaj bi kaj jedli ta teden? Naj vam pomagamo z novimi idejami, ki bodo olajšale kuho prav vsak dan. Dober tek, želimo!

Danes se pogrejmo z juhico, jutri nekaj ocvrimo in razveselimo svoje najmlajše s špinačnimi polžki. Tudi tokrat ne bo šlo brez testenin, za konec tedna pa si bomo pripravili nasitno in tolažilno jed iz fižola.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Brokolijeva juha z dimljeno šunko

 Topla jed na žlico, ki navduši z barvo in okusom. Odlična kot predjed ali samostojno z dobrim domačim kruhom.


Torek: Božanski arancini

Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.


Sreda: Špinačni polžki s sirom

Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.

Četrtek: Testenine z oljčnim oljem in orehi

Namesto ovčjega sira lahko uporabite kakovosten parmezan. Jed je izvrstna, precej bogata z maščobami in zelo nasitna. Ne skoparite s česnom – lahko ga dodate tudi celo glavico. Tudi glede oblike testenin naj velja demokracija.


Petek: Nasitna jed iz belega fižola

Kaj lahko naredimo, da bi imeli zaradi jedi, ki jo bomo danes skuhali, več možnosti preživetja? Krožnik fižola nam da misliti …

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Jernej Kitchen

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana