Tedenski jedilnik: preprosta in hitra kosila za vsak dan

Nekaj na žlico, nekaj italijanskega in ocvrtega za pustni dan ter brezmesne in zelenjavne jedi za uvod v post. Dober tek!

Danes se pogrejmo z juhico, jutri še zadnjič nekaj ocvrimo, da zaključimo s pustnim obdobjem, nato pa še nekaj naših priljubljenih klasik brez mesa.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Brokolijeva juha z dimljeno šunko

 Topla jed na žlico, ki navduši z barvo in okusom. Odlična kot predjed ali samostojno z dobrim domačim kruhom.


Torek: Božanski arancini

Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.


Sreda: Špinačni polžki s sirom

Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.

Četrtek: Testenine z oljčnim oljem in orehi

Namesto ovčjega sira lahko uporabite kakovosten parmezan. Jed je izvrstna, precej bogata z maščobami in zelo nasitna. Ne skoparite s česnom – lahko ga dodate tudi celo glavico. Tudi glede oblike testenin naj velja demokracija.


Petek: Postrv v pečici s češnjevim paradižnikom

Slastna ribica za prste obliznit.


Sobota: Nasitna jed iz belega fižola

Kaj lahko naredimo, da bi imeli zaradi jedi, ki jo bomo danes skuhali, več možnosti preživetja? Krožnik fižola nam da misliti …

Nedelja: Njoki s štirimi siri

Jed, ki jo večina obožuje. Sploh otroci.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed