
Nekaj na žlico, nekaj italijanskega in ocvrtega za pustni dan ter brezmesne in zelenjavne jedi za uvod v post. Dober tek!
Danes se pogrejmo z juhico, jutri še zadnjič nekaj ocvrimo, da zaključimo s pustnim obdobjem, nato pa še nekaj naših priljubljenih klasik brez mesa.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Brokolijeva juha z dimljeno šunko
—
Torek: Božanski arancini
Slasten riž, na sredini pa mehka mocarela. Navdih, ki prihaja s Sicilije.
—
Sreda: Špinačni polžki s sirom
Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.
Četrtek: Testenine z oljčnim oljem in orehi
Namesto ovčjega sira lahko uporabite kakovosten parmezan. Jed je izvrstna, precej bogata z maščobami in zelo nasitna. Ne skoparite s česnom – lahko ga dodate tudi celo glavico. Tudi glede oblike testenin naj velja demokracija.
—
Petek: Postrv v pečici s češnjevim paradižnikom
Slastna ribica za prste obliznit.
Sobota: Nasitna jed iz belega fižola
Kaj lahko naredimo, da bi imeli zaradi jedi, ki jo bomo danes skuhali, več možnosti preživetja? Krožnik fižola nam da misliti …
—
Nedelja: Njoki s štirimi siri
Jed, ki jo večina obožuje. Sploh otroci.