Tedenski jedilnik: Recepti, brez katerih ni jeseni na našem portalu

Vsak letni čas ima svoje recepte, vsak človek ima svoje želje in navade, ampak te jedi vam bodo v jesenskem času težko ušle, če radi kuhate po navdihu, ki ga najdete na našem portalu.

Ste za kremasto rižoto s sladkim krompirjem? Kaj pa menite o kostanjevih svaljkih z omako iz kremnega sira? Ta teden boste v kuhinji zelo uživali.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ribollita: ena najboljših enolončnic s fižolom in ohrovtom iz Toskane

Bogata in okusna jed se je zapisala med klasike, Italijani bi ji morda rekli celo slavnostna družinska juha. Za ribollito potrebujete fižol in toskanski ohrovt, vse drugo so nianse.

Torek: Rižota s pečenim sladkim krompirjem, ki naredi ekstra kremno strukturo

Recept, ki ga preprosto morate narediti za svoje najbližje.


Sreda: Kako naredimo govedino po burgundsko (VIDEO)

Zagotovo ste že slišali za to francosko jed iz enega lonca, ki slovi po vsem svetu. Če je še niste skuhali, je jesen pravi čas, da si jo privoščite.

Četrtek: Kostanjevi svaljki z omako iz kremnega sira, ki bodo hit med recepti

Priprava kostanjevih svaljkov je otročje preprosta, zato je lahko super zaposlitev tudi za najmlajše. Testo za svaljke je namreč podobno plastelinu in se ne lepi na površino ali prste. Okus teh jesenskih lulčkov pa je zgodba zase. Med kuho ne izgubijo okusa po kostanju, prav tako pa se ta ne ukloni napadu nežne omake iz kremnega sira in tolminca, hrustljave slanine in praženih šampinjonov.



Petek: Gosta juha iz jesenskih pridelkov

Takšne mineštrice so jeseni na mizi vsaj enkrat na teden, kajne?


Sobota: Ohrovt in krompir

Jed iz otroštva, na katero pomislimo jeseni in jo kuhamo še vso zimo.


Nedelja: Jesenski pire iz krompirja, buče in kostanja

Tri sestavine, ki so najboljši par, slanina na vrhu pa je hrustljava pika na i.

Še sladice

Jabolčni zavitek z vaniljevo omako

Jabolčni štrudelj je zimzeleni zaključek nedeljskega kosila.


Kostanjev kolač

Seveda je to nadaljevanje največje jesenske klasike: kostanja z moštom! Ko se tega naveličamo.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed