Tedenski jedilnik: Recepti, brez katerih ni jeseni

Vsak letni čas ima svoje recepte, vsak človek ima svoje želje in navade, ampak te jedi vam bodo v jesenskem času težko ušle.

Zbrali smo jih po mini anketi in jih oplemenitili z namigi, kako jih izboljšati in narediti bolj zanimive. Kajti na prvo mesto se je uvrstila juha, ki ima vse nastavke za to, da bi bila tudi na prvem mestu najbolj dolgočasnih jedi vseh časov. A ne po tem receptu.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zares dobra bučna juha

Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).


Torek: Kako pripraviti najboljši kostanjev pire

Kostanjev pire je lahko odlična slana priloga ali pa božanska jesenska sladica. Kako pripraviti enega in drugega, preverite v spodnjih dveh receptih.


Sreda: Kolerabna juha z mesom

Iz gomoljaste zelenjave lahko skuhamo številne enolončnice in z njimi obogatimo jesenski jedilnik.


Četrtek: Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom

Fantastičen recept, ki ponuja zaokrožen sladek okus. Če ne prej, ga pripravite za martinovo pojedino.

Petek: Gosta juha iz jesenskih pridelkov

Takšne mineštrice so jeseni na mizi vsaj enkrat na teden, kajne?


Sobota: Ohrovt in krompir

Jed iz otroštva, na katero pomislimo jeseni in jo kuhamo še vso zimo.


Nedelja: Račka s hruškami, slivami in kostanjem

Jeseni je račka zvezda med pripravo mesnih jedi. Mi jo naredimo v dveh korakih – v prvem poskrbimo za mehčanje mesa, v drugem za okus in hrustljavo zapečenost.


Še sladice

Jabolčni zavitek z vaniljevo omako

Jabolčni štrudelj je zimzeleni zaključek nedeljskega kosila.


Kostanjev kolač

Seveda je to nadaljevanje največje jesenske klasike: kostanja z moštom! Ko se tega naveličamo.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed