Tedenski jedilnik: Recepti za dni, ko praznujemo martinovo

Preden se za vikend lotimo goske ali race, bomo ta teden v središče postavili rdeče zelje na različne načine, mlince, ki lahko postanejo glavna jed in nekaj drugih jesenskih dobrot.

Rdeče zelje ni le za prilogo, iz njega lahko naredimo odlično kremno juho ali zvitke. Mlincem dodamo mleto meso in vse skupaj gratiniramo. Bi kostanje tokrat podtaknili kar v svaljke?

Ponedeljek: Božanska juha iz rdečega zelja

Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.


Torek: Mesne kroglice iz pečenic v omaki s kislim zeljem

No, poglejte, kaj vse je mogoče, če dodamo ščepec ustvarjalnosti. Pečenice v novi preobleki.


Sreda: Gratinirani mlinci z mletim mesom

Dodajte več zelenjave (cvetača, brokoli, zelje, grah …). Hudo lačni vzemite več mlincev.


Četrtek: Zvitki iz rdečega zelja

Rdeče zelje simbolizira dobiček, dober izid, uspeh, za kar je verjetno odločilna njegova nenavadna barva. Pomaga pri prebavi in vsebuje veliko vitamina C za boljšo odpornost.


Petek: Kostanjevi svaljki z omako iz kremnega sira

Med kuho ne izgubijo okusa po kostanju, prav tako pa se ta ne ukloni napadu nežne omake iz kremnega sira in tolminca, hrustljave slanine in praženih šampinjonov.


Sobota: V senu dimljene račje prsi z vinsko omako s suhimi slivami

Kot redna gostja zato račka le redko osupne zbrane za praznično obloženo mizo. Letos osupnimo vse Martinove prijatelje in na mizo postavimo v senu dimljene račje prsi, postrežene z bogato vinsko omako, polno suhih sliv.


Nedelja: Martinova gos z bogatim nadevom (VIDEO)

Martinovanje kliče po obloženi mizi, na kateri ne sme manjkati mamljiva pečenka. Gos ali račka? Pa naj bo glavna letos gos.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed