Tedenski jedilnik: »Simpl kot pasulj«

Ko nam zmanjka idej, je lahko kuhanje kosila naporno opravilo. A če si že v začetku tedna zamislimo, kaj bi jedli v naslednjih dneh, se vse skupaj lahko spremeni v pravo veselje.

Za pravo zadovoljstvo tistega, ki se med tednom ukvarja s kuhanjem kosila, ni boljšega od hitrih in preprostih receptov z veliko okusa. Peterica, ki vam jo priporočamo ta teden, obljublja vse to.

Ponedeljek: Kari iz rumene buče z basmati rižem

Zelenjavne omake so hitro nared, na krožniku pa jih dopolnimo s preprosto prilogo, kot je riž.

Torek: Njoki po sorentinsko

Italijanska klasika, ki jo boste oboževali. Njoke potopimo v omamno paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in vse skupaj popečemo v pečici.

Sreda: Odličen recept za dödole z zabelo iz kisle smetane in čebule

»Postopek priprave je sila preprost, vendar če jih še niste kuhali, predlagam, da si, če nimate močnih stegen, poiščete moško pomoč, ker drugače dödoli ne bodo dödoli, ampak žganci, pravi Urška Fartelj,« avtorica recepta.

Četrtek: Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.

Petek: Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini

Pomirjujoča toplina te goste in nasitne juhe je ključni razlog, da bo odslej med našimi recepti shranjena v kategoriji »za uteho«.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana