
Tokrat se zatekamo k manj znanim jedem, ki bodo kljub temu dodobra popestrile novembrske dni.
Včasih se nam zdi, da se na našem jedilniku znova in znova znajdejo ene in iste jedi. Čas je, da ga osvežimo s kosili, ki bodo postala nova klasika. Okusno, pestro in enostavno!
Ponedeljek: Brezglutenska pica iz polente
Sončna polenta, obložena z barvitimi omakami, bo vedno okrasila mizo in razveselila jedce.
Torek: Svinjski zrezki s kolerabo in jabolki
Da ne bi pozabili na to jed: gre namreč za klasično kombinacijo jesensko-zimskega obdobja, katere okusov so se posluževale že naše babice.
Sreda: Mlečni riž s hruškami
Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.
Četrtek: Krota v luknji: klobase in testo za palačinke
Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.
Petek: Golaž iz skuš
… in to tistih iz konzerve.
Za vmesni prigrizek: Edinstvena ideja za prigrizek: polentin čips
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, kjer uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako pomagajo preprečevati nepotrebno zapravljanje hrane.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Fotografija: Angelika Heine/Getty Images