Tedenski jedilnik: Slovenska klasika, ki si je zaželimo v hladnih dneh

Tiste ta domače jedi, ki nas pogrejejo in nam pomagajo do veliko energije, so pomemben del tedenskih jedilnikov v jesensko-zimskem času.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Zelenjavni pire in segedin

Baby pire tudi velikim v zadovoljstvo.


Torek: Carski praženec z rozinami

Prilegel se bo po lahkotni jesenski juhici.


Sreda: Pečenica z matevžem in kislim zeljem

Odlično kosilo za veliko energije.


Četrtek: Bujta repa

Ni okusna le pozimi, tudi v jesenskih dneh si je pogosto zaželimo.


Petek: Ajdovi žganci

Pripravljeni po »ta mokrem« postopku.


Sobota: Zares hrustljave krvavice

Slastne: iz pečice! Kaj bi zraven?


Nedelja: Goveji jušni cmočki

Nudeljni, ribana kaša in zlate kroglice so lanski sneg. Tile cmočki pa bodo zvezda nedeljskega kosila.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed