
Mojca Koman je izbrala pet slovenskih jedi, ki bi jih moral znati skuhati vsak, mi pa smo dodali še ideje za vikend. Dober tek in dober teden vam želimo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Skutni štruklji
Kako jih skuhati, da bodo kot iz trgovinskega zamrzovalnika?
—
Torek: Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso
Odlična domača hrana.
—
Sreda: Koruzni žganci z ocvirki
100-odstotno koruzni.
—
Četrtek: Bujta repa
Malce bolj zimska jed, a tekne tudi jeseni.
—
Petek: Zapečena ajdova kaša s skuto in jabolki
Ajda je rešila Slovence gotove lakote – zelo starodavna jed.
—
Sobota: Zeljne krpice
Domače rezančno testo in sladko zelje.
—
Nedelja: Kobariški štruklji
Klobuk dol pred našimi iznajdljivimi predniki, ki so se spomnili tako rekoč iz nič narediti tako božansko jed.
—
Nedeljska sladica: Blejske rezine
Kot oblak nežna. Kot peresce krhka, da se celo zalotimo, kako zadržujemo dih, da ne bi razpihali sladkornega prahu daleč okoli sebe. Sladka je in slastna. Tako mamljiva ter poželjiva. Se ji kdo sploh lahko upre?
—