Tedenski jedilnik: top 5 enolončnic, ki jih lahko zamrznemo

Včasih lahko kakšno jed skuhamo v dvojni količini in jo pospravimo za tiste dni, ko se bomo utapljali v obveznostih. Dober tek in dober teden!

Kako prikladno je kosilo potegniti kar iz zamrzovalnika. Jedi, ki jih predlagamo ta teden, so najbolj okusna, če jih skuhamo v velikih količinah, zato si lahko naredimo zalogo za naprej.

Ponedeljek: Ričet iz pečice, za katerega ne bo treba predhodno kuhati fižola in namakati ješprenja

Ričet, s katerim si olajšamo kuhanje kosila. Na indirektni toploti potrebuje posoda v pečici več časa, da se segreje na delovno temperaturo, zato se sestavine ne razkuhajo. Fižola prej ne skuhamo, ješprenja pa ne namakamo, zato sta po štirih urah počasne peke ravno prav čvrsta.

Torek: Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete

Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici. Pripravljen na ta način, bo polnejšega okusa, res z manj tekočine. Ampak: tudi z manj vonja po kislem zelju. Mi sicer nismo med njimi, ampak marsikoga moti, še zlasti v majhnih stanovanjih. Je pa segedin zagotovo kraljevska jed hladnejšega dela leta.

 

Sreda: Po korakih: temelji dobrega golaža

Golaž, mesna enolončnica, ki je tako dobra, da jo lahko pojemo kar s kruhom, obožujemo jo z njoki, testeninami in polento.

Četrtek: Jota s kislim zeljem in kranjsko klobaso

Odlična domača hrana, ki še kako tekne v hladnih dneh. Kosilo, ki bi moralo biti pogosteje na mizi.

Petek: Enolončnica s piščancem in rižem

Juha je najboljša pravkar skuhana. Lahko pa naredite tako, da skuhate riž in juho posebej, ko jo potrebujete, pa v juho dodate riž in jo pogrejete.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana