Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za junij

Junij je pred vrati: naj nas ta običajno sončni mesec obdari z lepim vremenom in bujnim rastjem na vrtovih. Dober tek in dober teden!

Nikar ne zavrzite listov redkvic, fantastično juho boste skuhali iz njih! Jagode nas že razveseljujejo, zato je čas, da si privoščimo cmoke. Tudi drobnjak že cveti – z njim boste naredili božansko omako za testenine …

Ponedeljek: Juha z listi redkvice

Tisto, kar ponavadi zavržemo, ima v resnici odličen okus.

Torek: Jagodni cmoki s presenetljivo sestavino

Tako pripravljeni se ne razkuhajo, zato le pogumno zavihajte rokave in razveselite vse za mizo.

Sreda: Testenine v drobnjakovi smetani

Te testenine bodo polne okusa.

Četrtek: Zapečene bučke z jajci in sirom

Izberite sir krepkega okusa.

Petek: Hobotnica kot pod peko

Poletje, pridi že – s pomladjo ni bilo nič. Vas naučimo drobnih trikov pri jedi, ki je neločljivo povezana s tem letnim časom, hobotnico pod peko? In upamo, da se vam ne bo treba s pečico tudi greti!

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Eva Legiša

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana