Tedenski jedilnik: TOP 5 kosil za pozdrav poletju

Pred nami je teden, ko se tudi uradno začenja poletje. Pozdravimo ga s kosili, ki jih bomo radi pripravljali v sončnih dneh pred nami.

Ste za bučke, mladi krompir in jagodne cmoke? Kaj pa lahkoten bolognese, v katerem ni mesa in najboljšo hobotnico izpod peke?

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Bučkini zvitki z mletim mesom

Nadevana poletna zelenjava je nekaj najboljša. Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.

Torek: Jagodni cmoki na način, kot ga še niste vajeni

Cmoki z jagodami, ki so tako mehki, da med obrokom odtavate nad oblake. Poskusite, mogoče ta novi način priprave osvoji tudi vas.

Sreda: Lahkotni bolognese brez mesa

Popolna poletna omaka, ki se poda skoraj vsem testeninam.

Četrtek: Ponarejena pita z mladim krompirjem (VIDEO)

Še eden v zbirki smešno preprostih receptov, ki nas ob nezahtevnem postopku očarajo tudi z okusom.

Petek: Hobotnica kot pod peko: ne izpusti te iz svojih okusnih lovk

Vas naučimo drobnih trikov pri jedi, ki je neločljivo povezana s tem letnim časom, hobotnico pod peko?

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: manyakotic/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana