
Pred nami je teden, ko se tudi uradno začenja poletje. Pozdravimo ga s kosili, ki jih bomo radi pripravljali v sončnih dneh pred nami.
Ste za bučke, mladi krompir in jagodne cmoke? Kaj pa lahkoten bolognese, v katerem ni mesa in najboljšo hobotnico izpod peke?
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Bučkini zvitki z mletim mesom
Nadevana poletna zelenjava je nekaj najboljša. Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.
Torek: Jagodni cmoki na način, kot ga še niste vajeni
Cmoki z jagodami, ki so tako mehki, da med obrokom odtavate nad oblake. Poskusite, mogoče ta novi način priprave osvoji tudi vas.
Sreda: Lahkotni bolognese brez mesa
Popolna poletna omaka, ki se poda skoraj vsem testeninam.
Četrtek: Ponarejena pita z mladim krompirjem (VIDEO)
Še eden v zbirki smešno preprostih receptov, ki nas ob nezahtevnem postopku očarajo tudi z okusom.
Petek: Hobotnica kot pod peko: ne izpusti te iz svojih okusnih lovk
Vas naučimo drobnih trikov pri jedi, ki je neločljivo povezana s tem letnim časom, hobotnico pod peko?
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: manyakotic/Getty Images