Tedenski jedilnik: top 5 pomladnih kosil

Pozdravimo pomlad s kosili, ki jih tako radi kuhamo v tem času. Čeprav nekatere sestavine, ki jih bomo uporabili, še ne poganjajo na vrtu ali v naravi, pa jih že najdemo na trgovskih policah.

Regrat v rižoti, juha s čemažem in njoki, sočna omleta s šparglji, špageti s čemaževim pestom in pomladni ajmoht. Naše jedi, ki so poklon pomladi.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Spomladi nam narava ponuja vrsto sestavin, ki jih je mogoče nabrati ‘na lastne roke’. Odpravimo se na bližnji travnik, ki ga ne oblegajo psi ali podivjani lastniki, in narabutajmo vrečo odličnega mladega regrata.


Torek: Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje

Čeprav smo najbolj vajeni, da zelenjavne juhe pojemo brez vsega, s krutoni ali testeninami, pa se jim odlično podajo in jih obogatijo tudi njoki.


Sreda: Popolna omleta s šparglji

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!


Četrtek: Špageti s čemaževim pestom

Ko v gozdu zadiši po česnu, vemo, da je končno prišla pomlad.


Petek: Spomladanski ajmoht

Da obara poka od okusa, so bolj kot meso krive kosti. Ravno zato pisker ajmohta veselo sprejme kurje vratove, hrbet ali prsi brez fileja, pokrovke pa ne zapre niti drobovini. Bedrca so pa super, saj v obari dobimo okus iz kosti in kože, meso v juhi pa je prava poslastica.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana