Tedenski jedilnik: TOP 7 morsko obarvanih kosil

Tokrat bodo na svoj račun prišli ljubitelji rib in morskih sadežev. Če dopustujete nekje na obali, obiščite ribjo tržnico ali poiščite lokalne ribiče in si privoščite najboljše, kar morje ponuja.

Ponedeljek: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento

Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.


Torek: Lazanja z ribami

Če želite bogatejšo lazanjo, posebej skuhajte bešamelno omako, jo nalijte na dno, na vsako plast testenin in na vrh.


Sreda: Škampi na buzaro: tako bodo zares izvrstni

Recept, ki si ga morate zapomniti.


Četrtek: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Tako pripravljena ribica je izvrstna za poletne dni, saj je hranljiva in vsebuje le malo kalorij. Pozabimo na praženje na olju ali ubadanje z žarom. Naj pečica naredi svoje!


Petek: Paelja

Najprej malce zgodovine, nato pa recept za do izvrstno jed, kot jo pripravijo v uličnem bistroju Španska vas.

Paelja z lignji (Foto: Besjunior/Getty Images)

Sobota: Ribja juha (brodet)

Topla juhica z okusom po morju.


Nedelja: Hobotnica kot pod peko

Kot drugih mehkužcev se tudi hobotnice drži sloves, da lahko v napačno pripravljeni jedi postane grozljivka s teksturo radirke, zaradi česar redkeje dobi mesto na običajni nedeljski mizi. Njeno meso so ribiči največkrat mehčali tolčenjem ob skale. Do enakega rezultata pridemo s preprostim trikom – pred pripravo hobotnico zamrznemo. Nizke temperature delujejo na strukturo njenega tkiva enako.


 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Chrsitopher Laurenz Photography/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed