Tedenski jedilnik: TOP 7 poletnih kosil z veliko zelenjave

Letos smo morali na svojo zelenjavo malce dlje počakati, a nas zdaj pridno razveseljuje v vseh možnih odtenkih. Tako jo lahko vključimo v nekaj najbolj priljubljenih kosil.

Bučkinim polpetom bomo dodali feto, da bodo še bolj slastni, veliko zelenjave pa bomo porabili v najboljši omaki bolognese. Da bo tudi kaj mesa, bomo skuhali izvrsten piščančji paprikaš, nato pa spet nadaljevali z bučkami, kumaricami, paprikami in paradižniki.

Ponedeljek: Bučkini polpeti s feto

Sveži, sočni in zelo okusni! Avtorica priporoča, da jed postrežemo s solato iz češnjevih paradižnikov, bazilike in mete.


Torek: Bogat piščančji paprikaš z belo polento

Tudi piščančji paprikaš je lahko nekaj tako posebnega, da vas bodo jedci spraševali po skrivni sestavini.


Sreda: Veganska bolognese omaka

Da porabite, kar je na vrtu in uživate v bogatem okusu.


Četrtek: Rezine iz bučk in slanine so naš hit tega poletja

So recepti, ki imajo univerzalno in trajno privlačnost, in med njimi izstopajo tisti, pri katerih je malo sestavin, te se stresejo v pekač in porinejo v pečico, kuhar ali kuharica pa lahko počne nekaj čisto drugega – a bo rezultat vseeno popoln, samo narezati ga bo treba na kocke ali rezine.


Petek: Kumarice v omaki

To je vsaj tri generacije star družinski recept, ki ga spreminjam le z začimbami. Kurkuma je vsestranska zdravilna začimba, ena od redkih, ki jo lahko uporabljamo tudi v poletni vročini, ko so močne začimbe odsvetovane. Sol, poper in kari so manj primerne začimbe za poletje, zato z njimi ne pretiravamo. Kumare in bučke pripravljamo z mleto kumino, da so lažje prebavljive.

Sobota: Poletna testeninska solata

Super je, da jo lahko pripraviš celo skledo in v njej uživaš že za malico, nato pa jo za kosilo postaviš še ob bok slastno pečenemu piščančku. V obeh vlogah se odlično obnese. Drobne testenine orzo, podobne rižu, so nadvse prijetne na ugriz, zaradi česar je to solato prav užitek jesti.


Nedelja: Polnjeni paradižniki

Poletna klasika, tokrat brez mesa. Odlični!


Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana