Tedenski jedilnik: top 7 pomladnih kosil

Pozdravimo pomlad s kosili, ki jih tako radi kuhamo v tem času. Čeprav nekatere sestavine, ki jih bomo uporabili, še ne poganjajo na vrtu ali v naravi, pa jih že najdemo na trgovskih policah.

Juha s hrenom, rižota s špinačo, juha s čemažem in njoki, sočna omleta s šparglji, špageti s čemaževim pestom, redkvice iz ponve in pomladni ajmoht. Jedi, ki so poklon pomladi.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Hitro pripravljen beli boršč

Juha s hrenom, ki se jo kuha okoli velike noči. Prav vam bo prišla tudi takoj po tem prazniku, da boste lahko pametno porabili ostanke.


Torek: Zelena rižota

Mlada špinača je odlična v kremnih omakah, kot solata z avokadovim prelivom, na pici ali v rižoti. Zeleni listi špinače so na vrhu seznama super hrane, zato je ne kuhamo predolgo, da ohranimo njeno hranilno vrednost.


Sreda: Zelena juha z domačimi njoki, ki bo dvignila razpoloženje

Čeprav smo najbolj vajeni, da zelenjavne juhe pojemo brez vsega, s krutoni ali testeninami, pa se jim odlično podajo in jih obogatijo tudi njoki.


Četrtek: Redkvice iz ponve

Rdeče bunkice se odlično obnesejo kuhane in celo pečene.


Petek: Popolna omleta s šparglji

Omleta je ena najpreprostejših jedi, ki pa jo je kljub temu treba pripraviti z veliko ljubezni. Ostati mora sočna!


Sobota: Špageti s čemaževim pestom

Ko v gozdu zadiši po česnu, vemo, da je končno prišla pomlad.


Nedelja: Spomladanski ajmoht

Da obara poka od okusa, so bolj kot meso krive kosti. Ravno zato pisker ajmohta veselo sprejme kurje vratove, hrbet ali prsi brez fileja, pokrovke pa ne zapre niti drobovini. Bedrca so pa super, saj v obari dobimo okus iz kosti in kože, meso v juhi pa je prava poslastica.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Sonja Rvbar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed