
Tedenski jedilnik smo tokrat sestavili tako, da boste lahko skuhali najboljši prvomajski golaž, porabili šparglje, ki tako hitro rastejo, in se pocrkljali s prav posebnim nedeljskim kosilom.
Ponedeljek: Kremna špargljeva juha
Špargljevi juhi dodamo muškatni orešček in poper za spodbujanje strasti in veselja.
Torek: Pečena polnjena čebula
Izvrstna ideja, vredna vse solzave priprave.
Sreda: Sedem preprostih korakov do odličnega prvomajskega golaža
Posebno noto golažu dajo dodatki, ki mu spremenijo okus in seveda tudi ime.
Četrtek: Špargljeva solata s kozjim sirom
Z zelenimi je zares slastna.
Petek: Brancin z orehovo omako
Ljubitelji rib boste navdušeni.
Sobota: Kremasta špargljeva pita
Pomlad je lahko tako zelo slastna.
Nedelja: Jagodna rižota s penino
Zanimivo, bi pomislili na to kombinacijo?
Še posladek: Jagodna pita z grškim jogurtom
Grški jogurt se odlično kombinira s svežim sadjem.