Tedenski jedilnik: v znamenju špargljev, prvega maja in jagod

Tedenski jedilnik smo tokrat sestavili tako, da boste lahko skuhali najboljši prvomajski golaž, porabili šparglje, ki tako hitro rastejo, in se pocrkljali s prav posebnim nedeljskim kosilom.

Ponedeljek: Kremna špargljeva juha

Špargljevi juhi dodamo muškatni orešček in poper za spodbujanje strasti in veselja.

Torek: Pečena polnjena čebula

Izvrstna ideja, vredna vse solzave priprave.

Sreda: Sedem preprostih korakov do odličnega prvomajskega golaža

Posebno noto golažu dajo dodatki, ki mu spremenijo okus in seveda tudi ime.

Četrtek: Špargljeva solata s kozjim sirom

Z zelenimi je zares slastna.

Petek: Brancin z orehovo omako

Ljubitelji rib boste navdušeni.

Sobota: Kremasta špargljeva pita

Pomlad je lahko tako zelo slastna.

Nedelja: Jagodna rižota s penino

Zanimivo, bi pomislili na to kombinacijo?

Še posladek: Jagodna pita z grškim jogurtom

Grški jogurt se odlično kombinira s svežim sadjem.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed