Tedenski jedilnik: v znamenju špargljev, prvega maja in jagod

Tedenski jedilnik smo tokrat sestavili tako, da boste lahko skuhali najboljši prvomajski golaž, porabili šparglje, ki tako hitro rastejo, in se pocrkljali s prav posebnim nedeljskim kosilom.

Ponedeljek: Kremna špargljeva juha

Špargljevi juhi dodamo muškatni orešček in poper za spodbujanje strasti in veselja.

Torek: Pečena polnjena čebula

Izvrstna ideja, vredna vse solzave priprave.

Sreda: Sedem preprostih korakov do odličnega prvomajskega golaža

Posebno noto golažu dajo dodatki, ki mu spremenijo okus in seveda tudi ime.

Četrtek: Špargljeva solata s kozjim sirom

Z zelenimi je zares slastna.

Petek: Brancin z orehovo omako

Ljubitelji rib boste navdušeni.

Sobota: Kremasta špargljeva pita

Pomlad je lahko tako zelo slastna.

Nedelja: Jagodna rižota s penino

Zanimivo, bi pomislili na to kombinacijo?

Še posladek: Jagodna pita z grškim jogurtom

Grški jogurt se odlično kombinira s svežim sadjem.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana