Tedenski jedilnik: veselili se boste kuhanja prav vsak dan

Še kako poznamo tisti občutek, ko se začne nov teden in ko je vsak dan znova treba skuhati nekaj, kar bo pogrelo želodčke tudi največjim izbirčnežem.

Tukaj je nekaj naših idej, da se bo lažje odločiti, kaj kuhati, in da si kosil ne boste želeli preskočiti. Dober tek in dober teden!

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Neverjetno slastne!


Gratinirane palačinke nas vedno osrečijo!

Torek: Testenine z belo česnovo omako

Čeprav je omaka pripravljena le iz osnovnih sestavin, njen bogati okus in svilnata kremnost tega nikakor ne kažeta. K njej se odlično podajo prav vse vrste in oblike testenin, ki jih izbrskamo doma.«

Krasna pašta!

Sreda: Ribolita, odlična toskanska juha

Včasih se je kuhala v velikih količinah, danes pa odlična, ko je iz hladilnika treba pospraviti zelenjavo in porabiti star kruh. Če nimate toskanskega črnega zelja, lahko uporabite tudi navaden ohrovt, ki ga imamo vsi na vrtovih.

Tako okusna, da jo boste pogosto skuhali.

Četrtek: Najboljši bučni njoki s smetano in drobnjakom

Buče, podtaknjene v priljubljene mehke krompirjeve blazinice in potopljene v bogati smetanovi omaki bodo nesramno dobre.

Kar malce so pregrešni, kajne?

Petek: Enolončnica te jeseni, ki jo preprosto morate skuhati

Bogata jesenska enolončnica pod listnatim testom, ki ga počasi hrustamo ob muzanju, kako dobra je ta jed. Razdeljena v manjše posodice bo pravo presenečenje za vsakega jedca.

Enolončnica te jeseni, ki jo preprosto morate skuhati

Sobota: Francesinha: slavni sendvič iz Porta v poslovenjeni različici

Tako kot marsikje na Portugalskem, so tudi v Portu domačini presneto ponosni na lokalne jedi. Francesinha je sendvič, s katerim obnorijo turiste.

Potovanje na krožniku.

Nedelja: Telečja saltimbocca po rimsko

Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.

Res je, skočijo v usta 😉

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana