Tedenski jedilnik: Vsakodnevni recepti, na katere ne smete pozabiti decembra

December je čas peke piškotov, kolačev in drugih pregreh, a nikar ne pozabite na dobro in uravnoteženo kosilo.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Krompirjeve natrgane haluške s kislim zeljem

Haluške so odlična zimska jed, ki te nahrani in oskrbi s probiotiki iz fermentiranega zelja in tempeha. Doma je hrana zanesljivo najboljša.


Torek: Pečeni njoki s panceto in radičem

Krepka in slastna zimska jed za mrzle dni, za katero potrebujemo samo eno ponev in en lonec.


Sreda: Chili con carne s fižolom in koruzo

Pripravljen dan prej je najboljši.


Četrtek: FOTO: Odlična sarma iz pečice

Med decembrskimi zabavami, pojedinami in vsem sladkanjem se prileže sarma, ki je pravo olajšanje za želodec.


Petek: Primorski bleki v zelenjavni omaki

Ali pravilneje jajčne krpice.


Sobota: Pehtranova juha, ki bo postala vaša najljubša

Ena boljših juh krepkega značaja, ki se priležejo pozimi ali popestrijo praznično omizje.


Nedelja: Norveška svinjska rebrca s hrustljavo zapečeno skorjico

Klasični recept za decembrski čas.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed