
Ker bo teden bolj deževen, naj bo vsaj hrana nekoliko bolj sončna in razveseljujoča. Izbrali smo jedi, ki nas običajno zelo osrečijo. Želimo vam dober tek!
Ponedeljek: Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom
Hrustljavi napad z obeh strani.
Torek: Zeliščni quiche, ki navduši
Ob kozarcu vina vas ta quiche očara po francosko.
Sreda: Recept za briami
Grška jed s krompirjem in bučkami za brezmesni obrok.
Četrtek: Popečen file lososa z njoki
Klasično in izvrstno.
Petek: Solata s hobotnico in krompirjem
Lahkoten obrok za štiri do šest jedcev. Tako hobotnica ne bo postala trda!
Sobota: Zapečene skutne palačinke
Kultna jed, v količinah za enkrat.
Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić
Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.
Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.
Naslovna fotografija: Rawpixel/Getty Images