Tedenski jedilnik: za vsakega nekaj dobrega

Ker bo teden bolj deževen, naj bo vsaj hrana nekoliko bolj sončna in razveseljujoča. Izbrali smo jedi, ki nas običajno zelo osrečijo. Želimo vam dober tek!

Ponedeljek: Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom

Hrustljavi napad z obeh strani.


Torek: Zeliščni quiche, ki navduši

Ob kozarcu vina vas ta quiche očara po francosko.


Sreda: Recept za briami

Grška jed s krompirjem in bučkami za brezmesni obrok.


Četrtek: Popečen file lososa z njoki

Klasično in izvrstno.


Petek: Solata s hobotnico in krompirjem

Lahkoten obrok za štiri do šest jedcev. Tako hobotnica ne bo postala trda!


Sobota: Zapečene skutne palačinke

Kultna jed, v količinah za enkrat.


Nedelja: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

Goveja juha, kot jo pripravi Alma Rekić.

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Naslovna fotografija: Rawpixel/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana