Tedenski jedilnik: zelo preprosta kosila za vsak dan

Kosila, za katera ne porabimo veliko časa, so nam še posebno pri srcu, saj imamo več časa za odkrivanje še drugih lepih plati življenje.

Ker smo nori na polžke, teden začenjamo z njimi. Če ste že nabirali čemaž, priporočamo, da ga v tej jedi uporabite že danes. Čaka vas tudi ideja za zelo priljubljeno jed iz enega lonca, pa langaš, zelo okusne testenine, fantastična zelenjavna juha, v kateri porabimo star kruh, sendviči z jajci in nekaj bolj nedeljskega.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Špinačni polžki s sirom

Delikatesa! Recept Mirjam Grilc. Če najdete že kaj čemaža, ki je v zadnjih toplih dneh kar pridno kukal na plano, ga lahko dodate ali kar nadomestite špinačo, za resnični okus pomladi. Priprava: 20 minut.


Njoki in brstični ohrovt iz enega lonca

Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah. Je to sploh lahko mogoče? Oh, seveda je. Pripravili smo enostaven recept z velikim učinkom.


Langaš

Po receptu Urške Fartelj. Slast, ki vas bo sredi napornega tedna obudila v življenje in vam dala moči za kakovosten zaključek! Priprava: 70 minut.


Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj zahtevnega – skoraj klasičen recept. Priprava: 2 minuti, čas kuhanja: približno 10 minut.


Ribolita, odlična toskanska juha

Včasih se je kuhala v velikih količinah, zdaj pa je odlična, kadar je iz hladilnika treba pospraviti zelenjavo in porabiti star kruh. Priprava: 5 minut, kuhanje: 40 minut.


Topli sendviči z jajci iz pečice

Bogato nadevani sendviči so nam vsem zelo pri srcu. Sploh, če so topli in se ob ugrizu sir pregrešno razvleče. Za tiste sobote, ko nimamo časa za dolgo kuharijo, saj se raje odpravimo nekam na lepše in v naravo.


Nedeljsko kosilo: polnjene piščančje prsi s slanino in žajbljem

Namesto klasične pečenke. Poceni in dostopne sestavine. Dela za približno uro.

Polnjene piščančje prsi - Odprta kuhinja

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: leonori/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed