Tedenski jedilnik: zelo preprosta kosila za vsak dan

Kosila, za katera ne porabimo veliko časa, so nam še posebno pri srcu, saj imamo več časa za odkrivanje še drugih lepih plati življenje.

Ponarejene testenine carbonara v desetih minutah bodo ravno pravšnje za začetek tedna. Skuhali si bomo odlično juho, ki jo na Poljskem opevajo že vrsto generacij, se pregrešili s pohanimi šnitami, v četrtek pa zadali malo bolj resno kosilo z mesom. Bi topel sendvič z jajcem? Idealno za petek, kajne?

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Testenine z jajci in pršutom

Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj zahtevnega – skoraj klasičen recept. Priprava: 2 minuti, čas kuhanja: približno 10 minut.


Torek: Juha s kislimi kumaricami

Za nas nekaj novega, na Poljskem pa je ta vložena zelenjava v juhi tradicija.


Sreda: Pohane šnite iz pečice

Še ena večna uspešnica: pohane šnite, ki jo zna vsak pripraviti, zato najbrž vsakega zdaj, ko je veliko časa za kuhanje, tudi zanima, kako naj naredi, da bo enkrat nekaj drugačnega, posebnega.

Četrtek: Okusno pripravljeni sesekljani zrezki v paradižnikovi omaki

Postrežemo s čisto navadnim kuhanim rižem, kajti sočnost in kombinacija teh okusov česa drugega niti ne potrebujeta ali preneseta.

Petek: Topli sendviči z jajci iz pečice

Bogato nadevani sendviči so nam vsem zelo pri srcu. Sploh, če so topli in se ob ugrizu sir pregrešno razvleče. Za tiste sobote, ko nimamo časa za dolgo kuharijo, saj se raje odpravimo nekam na lepše in v naravo.


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Tamara Ružić

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana