
Bučkam in krompirju se pridružujejo že prvi domači paradižniki, jajčevci in paprike. Dober tek!
Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!
Ponedeljek: Hladna koruzna juha
Najboljša je z mlado koruzo.
Torek: Grška musaka z jajčevci
Odlična jed, ko moramo porabiti jajčevce.
Sreda: Ajdova kaša s sladkim krompirjem
Odlična za poletne jedilnike, tudi za kuhanje pred šotorom, ker je pripravljena mimogrede, v petih minutah.
Četrtek: Skutna pita s češnjevimi paradižniki
Topla ali hladna je za prste obliznit.
Petek: Bučkini rezanci s kozicami
Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.
Sobota: Recept za piščančje fajitas
Fajitas se jejo z rokami.
Nedelja: Polnjena bučka z ajdovo kašo, pršutom in gorgonzolo
Ko kakšna uide z vajeti, jo izkoristite.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Morda vas zanima: Pravila za najboljša umešana jajca, kakršna strežejo v hotelu
Na portalu Onaplus preberite: Zala Djuric: Dom je svoboda
Naslovna fotografija: Getty Images