Tedenski jedilnik: preprosta poletna kosila

Bučkam in krompirju se pridružujejo že prvi domači paradižniki, jajčevci in paprike. Dober tek!

Za še več kuharskih idej pa vas vabimo v našo novo facebook skupino Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Koliko dobrot se je že nabralo!

Ponedeljek: Hladna koruzna juha

Najboljša je z mlado koruzo.

Torek: Grška musaka z jajčevci

Odlična jed, ko moramo porabiti jajčevce.

 

Sreda: Ajdova kaša s sladkim krompirjem

Odlična za poletne jedilnike, tudi za kuhanje pred šotorom, ker je pripravljena mimogrede, v petih minutah.

Četrtek: Skutna pita s češnjevimi paradižniki

Topla ali hladna je za prste obliznit.

 

Petek: Bučkini rezanci s kozicami

Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.

 

Sobota: Recept za piščančje fajitas

Fajitas se jejo z rokami.

 

Nedelja: Polnjena bučka z ajdovo kašo, pršutom in gorgonzolo

Ko kakšna uide z vajeti, jo izkoristite.

 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Morda vas zanima: Pravila za najboljša umešana jajca, kakršna strežejo v hotelu
Na portalu Onaplus preberite: Zala Djuric: Dom je svoboda

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana