Odprta Kuhinja

Terina s papriko in kozjim sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Za štiri do šest jedcev, ohlajali jo boste kake 4 ure.


Sestavine


- 1 kg paprike v različnih barvah (prepolovimo, odstranimo semenje)
- 10 lističev bele želatine
- 400 g skute (bolj bo mastna, boljše bo)
- 400 g kremnega kozjega sira, sok pol limone
- 2–3 suhi paradižniki v olju, odcejeni, narezani na koščke
- 2 žlici drobnjaka, 1–2 žlici nasekljanih mešanih zelišč
- 2 dl stepene sladke smetane

Priprava


1. Paprike v vreli slani vodi blanširamo, da se zmehčajo. Temeljito odcedimo.

2. V mrzli vodi namočimo želatino, ko se zmehča, jo temeljito ožamemo in raztopimo v majhnem lončku na srednje močnem ognju. Dodamo nekaj skute, pomešamo in potem vmešamo v preostanek skute ter kozji sir. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi brez grudic. Dodamo še limonov sok ter sol in poper po okusu.

3. Model za terino obložimo s plastično folijo.

4. Zmešamo paradižnik, zelišča in drobnjak, dodamo skutno-sirovo zmes in vmešamo.

5. V model zlagamo po plasteh papriko ter sirno-skutno zmes. Na vrhu naj bo paprika.

6. Terino ohlajamo vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.

7. Postrežemo z opečenim kruhkom.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Verrine s papriko
Datum Objave: 21.8.2017 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: