Terina s papriko in kozjim sirom

Za štiri do šest jedcev, ohlajali jo boste kake 4 ure.

Sestavine

– 1 kg paprike v različnih barvah (prepolovimo, odstranimo semenje)
– 10 lističev bele želatine
– 400 g skute (bolj bo mastna, boljše bo)
– 400 g kremnega kozjega sira, sok pol limone
– 2–3 suhi paradižniki v olju, odcejeni, narezani na koščke
– 2 žlici drobnjaka, 1–2 žlici nasekljanih mešanih zelišč
– 2 dl stepene sladke smetane

Priprava

1. Paprike v vreli slani vodi blanširamo, da se zmehčajo. Temeljito odcedimo.

2. V mrzli vodi namočimo želatino, ko se zmehča, jo temeljito ožamemo in raztopimo v majhnem lončku na srednje močnem ognju. Dodamo nekaj skute, pomešamo in potem vmešamo v preostanek skute ter kozji sir. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi brez grudic. Dodamo še limonov sok ter sol in poper po okusu.

3. Model za terino obložimo s plastično folijo.

4. Zmešamo paradižnik, zelišča in drobnjak, dodamo skutno-sirovo zmes in vmešamo.

5. V model zlagamo po plasteh papriko ter sirno-skutno zmes. Na vrhu naj bo paprika.

6. Terino ohlajamo vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.

7. Postrežemo z opečenim kruhkom.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Verrine s papriko

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana