Testenine s prvimi pomladnimi listi in cvetovi

Da, seveda: nabiralništvo se začenja!

Sestavine

– 2 pesti listov rmana, trpotca, trobentice, dišeče vijolice in regrata
– nekaj cvetov vijolice
– česen
– čili
– sol
– oljčno olje
– 220 g testenin
– bio zelenjavna kocka
– jajce
– parmezan

Priprava

1. V posodi zavremo vodo z bio kocko, nato dodamo testenine in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Odlijemo, nekaj vode prihranimo.

2. Na olju popražimo česen in čili, nato dodamo vse nabrane liste, ki smo jih pred tem nasekljali, in nekaj malega vode, v kateri se kuhajo testenine. Na hitro popražimo.

3. Jajce razžvrkljamo, vmešamo v odcejene testenine in postavimo posodo nazaj na ogenj, da jajca zakrknejo.

4. Testeninam dodamo prilogo iz zelenja, premešamo ter potresemo z ribanim parmezanom in cvetovi vijolice.

Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed