Testenine z inčuni in drobtinicami

Previdno s soljo.

Priprava: 1 minuta; čas kuhanja: 10 minut.

Sestavine

– 400 g jajčnih testenin
– 4 velike žlice krušnih drobtin
– 4 žlice oljčnega olja
– 2 mali pločevinki vloženih slanih inčunov

Priprava

1. V velikem loncu zavremo 4 litre vode. Krop le rahlo solimo in vanj stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

2. Medtem v globoko ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.

3. Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Odstavimo.

4. Testenine odcedimo, jih zvrnemo v ponev, to krepko stresemo, da se vse pomeša z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko ali največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.

5. Takoj postrežemo z zeleno solato z naribano črno redkvijo.

Opomba: Svetujem, da izberete jajčne testenine, da povečate količino beljakovin v obroku, ali pa v solato dodajte kuhane stročnice, mogoče jajček …
Naredimo vnaprej: Nak, danes ne bo šlo. Jed je najboljša pravkar skuhana.
nasvet: Slani inčuni so … slani. Zato, res previdno z dodajanjem soli. Morda bi veljalo razmisliti, da vsaj kakšnega pred kuhanjem oplaknete.
Poizkusite še: Pečen fižol s panceto

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana