Testenine z morskimi sadeži in ribo

Poletna klasika.

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– 400–500 g testenin
– 2 pločevinki vloženega paradižnika (pire, pelati, koščki)
– 200 g ribjih filejev (oslič, atlantski list ipd.)
– 450 g zamrznjenih morskih sadežev
– žlica kaper glavica česna, bazilika
– po želji narezane izkoščičene oljke

Priprava

1. Ribje fileje v ponvi na hitro popečemo na olju, da porjavijo. Popečene in malo ohlajene razkosamo na krožniku. Testenine stresemo v slan krop in skuhamo al dente. V ponev damo paradižnik, morske sadeže in nad močnim plamenom dušimo 5 minut. V omako vmešamo kose rib, strt česen, narezano baziliko, oplaknjene kapre (in oljke), odcejene testenine, premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato.

Različica: Namesto zamrznjenih izberite sveže morske sadeže glede na ponudbo v ribarnici.
Nasvet: Če boste dobili sveže školjke, naredite takole: školjke najprej temeljito skrtačite, nato stresite v ponev in nekaj minut segrevajte, da se odprejo. Tiste, ki se ne odprejo, zavrzite. Odstavite in meso školjk ločite od lupin kar nad ponvijo, da prestrežete tekočino. Meso školjk in tekočino vmešajte v omako.
Naredimo vnaprej: Ribe lahko spečete vnaprej in skuhate osnovno paradižnikovo omako. Vse drugo pa postorite tik pred postrežbo.
Poizkusite še: Recept za prekmurske ugurke

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed