Odprta Kuhinja

Tiktok hit testenine s feto, ki jih vsi kuhajo

Odpri galerijo
A+   A-
Na tiktoku smo spet zasledili odličen recept, ki ga preprosto moramo deliti z vami. Tokrat so na vrsti testenine s sirom feta, ki jih pripravimo kar v pečici.V uredništvu Odprte kuhinje smo že pred časom opazili, da imate izredno radi recepte za testenine. Nič čudnega, nadvse hitro so pripravljene, z okusi se lahko poigramo na sto načinov. Zaznali pa smo tudi, da vas zelo zanimajo recepti, ki ne zahtevajo preveč truda. Tudi to razumemo – tempo življenja je hiter in kaj je boljšega kot odlično kosilo, ki se pripravi skoraj samo? Da bomo lahko čim več časa uživali na spomladanskem soncu, tako tudi danes serviramo ekspresen recept za mamljiv obrok. Našli smo ga na spletnem omrežju tiktok.Pripravljali bomo ekspresne testenine uunifetapasta, omako, za katero je značilno, da jo pripravimo kar v pečici in jo nato le prelijemo čez kuhane špagete, peresnike ali makarone. Recept je že pred dvema letoma na svojem instagramu delila finska kulinarična blogerka Jenni Häyrinen, njena objava pa je že takrat dosegla rekordne številke ogledov in zanetila požar, saj naj bi bila pravzaprav poenostavljena kopija italijanske jedi, ki je vključevala še prosecco, čebulo in med. No, pred časom je finski recept doživel pravo renesanso na drugem družbenem obrežju, danes pa jo zavzeto pripravljajo tudi že slovenski znani obrazi. Pa začnimo!Uunifetapasta je tako preprosta, da recepta zanjo pravzaprav sploh ne potrebujemo. Iz hladilnika vzamemo pravokotnik fete, 500 g češnjevih paradižnikov, česen in svežo baziliko. Vse skupaj položimo v pekač, prelijemo z oljčnim oljem, popramo in solimo. Naj opozorimo, da s soljo ravnajte previdno, saj je feta sir že sam po sebi precej slan.

Pekač porinemo v vročo pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj Celzija. Po 15 minutah lahko vklopimo še žar funkcijo za približno 10 minut. Ko paradižniki spustijo tekočino, vsebino pekača premešamo z vilico in vse skupaj zmešamo s testeninami. Je lahko še bolj enostavno?
Poskusite še: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah

Fotografija: Getty Images/Bartosz Luczak
Datum Objave: 12.3.2021 ob 11:03

Več iz te teme:

testenineiz pečicefeta sirtiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.